Specialnummer om Welsh i senaste härliga hund

Vill tipsa om senaste numret av Härliga Hund som har Welshen som månadens ras🐶

Öppet hus

valparna utvecklas snabbt och goldisarna har öppnat ögonen och börjat gå så smått. De har en stor valplåda ( barnpool) men de lägger sig gärna i en liten hörna när mamma inte är där. Welsharna ligger några dagar efter då de ju är yngre men vi ser att även deras ögon snart öppnas.
Vi har planerat för öppet hus/valptitt så skriv in det i era agendor! För goldisarna blir det lördag 29/6 kl 14.30. Welsharna har vi dagen efter dvs söndag 30/6. Dock måste  vi återkomma om tiden då vi sannolikt delar upp dem med hanarna för sig och tikarna för sig. Det är mycket logistik minsann inte minst när det är dax för hämtning som brukar vara så härligt att se alla lyckliga valpägare med sin fyrbenta familjemedlem i famnen.🥰🐾🐶 På öppet hus bjuder vi på fika och går igenom lite info. Ni kommer oxå få en beställningslista om ni vill beställa hundsaker och trimsaxar mm.
 

Fräkniga valparna har oxå anlänt

 
 
 
 
 
 
 
Det har varit rätt mycket den senaste veckan . Dels så dog ett par goldenvalpar för oss den senaste nu i måndags vilket resulterade att främst tikvalparna inte räckte till vilket vi trodde de gjorde då de var nyfödda. Inte helt enkelt att behöva lämna återbud till så fina o trevliga valpköpare som väntat på en golden från oss. Men nu är goldenvalparna placerade och de mår prima! Är ju alltid så att de första dagarna är de mest riskfyllda när det gäller små valpar.Titta vilka fina halsband de fått från pappa Robins matte.
 
i söndags såg vi det var dax för welshen att få valpar. Hon valpade natten mellan söndag och måndag och valparna är jättefina och ökar fint i vikt. Men så kommer vi till vilka som ska få möjlighet till en fräknig valp? vi parade ju både vinna och juni nen juni fick tom ich det innebär att det inte kommer räcka till i vart fall inte tikarna. Vi har många trevliga familjer där valparna säkert får ett bra liv men vi vill å kommer frågan vilka kan få en av dem? Finns någon där könet saknar betydelse ? Finns någon som kommer lägga ned mycket tid på träning och kanske ha siktet mot tävling framöver? 
 
Vinna är nog kennelns coolaste hund 🐶❤️
 
 
 
 
 
 

Viltspårsträffen

Hej ! Ifall någon tänkt komma på viltspårsträningen för att hälsa på den blivande mamman och se några duktiga valpar från vår senaste kull imorgon söndag som vi inte fått tag i hoppas jag ni läser denna blogg då vi ställer in träningen eftersom Vinna börjat visa vissa tecken på att en valpning inte är så långt borta så vi vågar varken ta henne med eller lämna henne hemma man vet aldrig när det verkligen sätter igång 🐶🐾 

Inte alltid lätt

Jag brukar alltid vilja meddela så fort det bara går att de som väntar på valp fått valp. Denna gången kommer jag inte göra så då det tyvärr inte kommer räcka till alla som vill  ha calp hur bra hem för valpen det än är och dels vis av förra årets kull då bara tre av nio överlevde de första tre dagarna. Jag vet att några kommer bli besvikna helt naturligt förstås men jag har reDan nu hört mig för med ett par familjer avseende om de vill ha tik eller hane innan vi kan gå vidare.
mamma och valparna mår bra i alla fall men vi kommer inte kunna lämna besked före helgen . 

Tar god tid på sig 😉

Fixa tar det fortfarande väldigt lugnt men visar alla tecken på att hon kommer valpa i alla fall under det kommande dygnet då hon gräver mycket och temperaturen är låg vilket händer dygnet innan. Vi har som sagt många tingade MEN om det finns någon som är tävlings/tränings/utställningsintressad kan ni ändå höra av er då det ju beror på hur många tik resp hanvalpar hon får. Sen har vi ju Vinna vår ena Welsh som ska valpa om drygt en vecka och samma där om någon är intresserad av träning,tävling,utställning hör gärna av er! Tyvärr blev det inga valpar för Juni/Svantes del den här gången. Han är ju 12 år men vi hoppades ju ändå på en kull efter Svante men tyvärr inte. Vi kommer para Juni vid nästa löp men vågar inte chansa på Svante denna gången.

Varit på ultraljud idag

Då Fixa gått lite över tiden åkte vi till djursjukhuset idag och gjorde ett ultraljud för att kontrollera att valparna mådde bra. Och det var full aktivitet och många små valphjärtan  som pickade så fint! 
Vi tog även ett progesteronblodprov och det visade sig att det inte är riktigt klart för valpning ännu, händer inget tills onsdag ska vi ringa veterinären men nu är allting precis som det ska och mest sannolikt är att hon är parad lite tidigt i löpet dvs att ägglossningen kom ett par dagar efter. Det är en hel vetenskap det här med parning och valpningar men väldigt lärorikt oxå. Så inatt räknar vi inte med nattvak 😴

Fixa går över tiden ....

Igår hade hon gått prick 9 veckor men inga tydliga tecken än hon tom åt sin frukost nu i morse ! Vi vill förstås hon ska sätta igång men bara att vänta !

Nu har det börjat så smått....

Fixahjärtat har börjat hässja men det blir nog inget inatt utan det är bara lite förarbete som kan komma att pågå i många
 
timmar framöver. Men kanske Söndag för då har det gått prick 9 veckor 🐾🐾

Oj oj oj

Fixa är så tjock nu att vi hoppas för hennes skull att valparna föds lite tidigare men just nu finns inget som tyder på det utan hon följer glatt och villigt med på promenaderna. Vinna är rätt tjock hon med och har exakt två veckor kvar om hon går tiden ut. Nu håller vi tummarna för att allt går bra så får vi se om det blir valpning på dagen eller natten vilket är vanligast. Även människofödslar är tydligen vanligast på nattetid. Kanske för att det liksom är lite lugnare då? 
 

Liten påminnelse att gotta sig i ❤️

 
 
 
Hittade ett foto på welshen Vinnas förra kull som nu är 5 år gamla. Hon fick då 4 killar och 4 tjejer och vi gissar på att det är minst lika många nu !! Hon har bara gått 6,5 vecka och ser jättedräktig ut. Kikade lite statistik på hennes första kull och alla 8 är röntgade med A höfter 👍👍 
 
Titta på hennes småttingar men dö inte söthetsdöden.
 
idag har vi gjort iordning valprummet för Fixa ! Hon är oxå väldigt tjock nu och valparna sparkar i magen. Det är många som längtar efter er 🥰🥰😍
 
Vi hade idag viltspårsträning för Junis welshvalpar som nu är 2 år. Glada trevliga arbetsvilliga valpar som vi ska försöka hjälpa till att träna mot viltspårschampionatet !
 
vi hade även blivande valpköpare på besök i spårskogen och de fick en inblick i hur man går ett viltspår.
Nu är det bara en vecka kvar tills goldenvalparna beräknas födas och bara dryga 2 veckor innan vi får halvsyskon till bilden jag lagt in.
 
Och här är en dagsfärsk bild på Fixa 🥰 
 
 
 

Snart går vi in i valpbubblan 🐾🐾

Nu idag är det precis 2 år sedan Junis senaste kull föddes och hon har sänt en liten födelsedagshälsning på sitt sätt , apporterandes en tom plastburk där hon ätit upp potatissalladen 😀
 
De som gått dräktiga längst är goldentiken Fixa och Welshtiken Vinna. Det råder ingen tvekan om att de är dräktiga och bägge är väldigt väldigt runda om sina magar. Funderar främst på Vinnas antal då hon blivit rejält rund om magen så pass tidigt! Vem vet det kanske blir 10 fräkniga valpar här om några veckor 🐶🐾 Vi har fött upp sedan 1986 och aldrig tidigare haft så många intressenter på goldenvalpar , känns helt sanslöst nästan . Nu har vi ju en fin tik och har parat henne med en fantastiskt fin hane som både är snygg och duktig och som lämnat bra avkommor efter sig men ändå..... tycker synd om dem som inte får tag i någon valp för vi får dagligen Mail och telefon från de som letar goldenvalpar. Till helgen ska vi färdigställa valprummet till Fixa men hon har varit med förr och är en så cool mamma även fast det blir första valpkullen i vår nya bostad som föds här. Vi har haft flera trevliga familjer här på besök och väntar ytterligare ett par familjer. Sedan har vi ett par welshvalpköpare som bor lite längre bort från Stockholm men de kommer ju ändå kunna följa med här i bloggen som jag skriver i och fotar ca en gång i veckan så att ni får ta del av våra småttingar vartefter de växer. Nu är det drygt en vecka kvar till goldisarna kommer födas men med tanke på hur tjock welshen Vinna är finns det sannolikt utrymme för fler Welshfamiljer. Känns skönt att ha startat bloggen för nu har valpresan 2019 börjat 🐾🤗
 
 
 Vinna har byteshandel med en av matskålarna som är hennes specialité 🎉 huvudstudie av söta Juni bredvid. 

RSS 2.0