3 veckor nu

 
 
Nu börjar de verkligen att bli medvetna om att det finns syskon som går att nosa på och framöver börja leka med. Mamma Svea sköter dem exemplariskt och har full koll på dem hela tiden när hon är i valprummet vilket hon mestadels är men hon har börjat gå på promenader oxå i det fina vädret vi har i Stockholm. Valparna är väldigt jämna och verkar nöjda med tillvaron i sin mjuka fina pool. Förr i tiden användes trälådor men sedan några år tillbaka har de flesta uppfödarna övergått till pooler som både är mjukare och lättare att rengöra.
idag när de är 3 veckor har vägning och kloklippning och avmaskning stått på schemat.
 

Nu är de 2,5 vecka gamla

Tyvärr kan jag bara lägga in foton här i bloggen men alla ni som ska bli valpägare till en av dessa sötningar har fått film på dem. Nu har de börjat röra sig mer på sina vingliga ben. De gör små lekinviter och skäller så smått. Vi har planerat in valpbesöken framöver och gissar att alla längtar tills det är dax att träffa dem på riktigt 🐶
 
 
 
 

1 vecka idag och alla tingade till bra hem

Mamma Svea pysslar så bra med sina små och är så lugn och noggrann med dem alla. De är mätta och nöjda äter och sover vilket är som det ska. Svea har börjat följa med på kortare promenader typ 10 minuter de första dagarna ville hon knappt gå utanför dörren . Helt normalt det med. Vi har alla tingade och har haft så otroligt många intressenter så det jobbiga är att meddela de som inte får valp men det går ju inte att trolla fram fler valpar 🐶🐶 De har vuxit en hel del på en vecka och kryper fram till mammas mjölkbar mycket snabbt nu. Om några dagar kommer de öppna ögonen oxå. Lite foton bjuder vi på oxå tagna idag. De två tjejerna på en bild och de 4 pojkarna på en annan bild. De har även fått klorna klippta för första gången vilket kommer göras veckovis nu och hela livet. De var duktiga. Vi har planerat öppet hus för er som ska ha valparna inbjudan kommer snart.

Alla valparna tingade nu

Det är bara en till som vi kommer träffa efter semestern men om allt känns bra för oss alla är alla tingade. Vi har haft ett 90-tal intressenter och jag hoppas jag inte missat att meddela någon som inte det räcker till😳 men 3 av våra tidigare valpköpare som det inte räckte till denna gången kommer glädjande nog att vänta på vår nästa kull där vår championtik Juni ska bli mamma för sista gången. På fotot var hon ca 8 veckor gammal ❤️
 

Bästa mamman

Nu är valparna 6 dagar gamla och de sköts exemplariskt av mamma Svea. De ökar fint i vikt och är väldigt jämna i vikt och storlek. Vi har så smått börjat ta kontakt med de som kommer erbjudas en av valparna. inte oväntat räcker det inte till alla men de som får en av dem blir förstås jätteglada. Det är bara att titta på bilderna och njuta av småttingarna ❤️❤️ Vi ska oxå börja klura på namn åt dem. I sedvanlig ordning väljer vi platser/ orter i Wales eftersom rasen härstammar därifrån.
 

Snart dax

 Nu är Svea snart mamma, den här veckan i alla fall är det dax att få träffa de små som sparkar och rör sig i mammas mage . Det är helt fantastiskt att sitta bredvid henne och lägg handen på sidan av magen och känna de små när de sparkar eller rör på sig. Vi vet ju inte hur många de är eller om det är bara tikar, bara hanar eller blandat . Det är otroligt spännande . Svea är ju en lugn och sansad tik så vi hoppas förstås hon blir en bra mamma men vi vet ju inte det heller då det är hennes första kull.
Efterfrågan har varit enorm ! Över 90 sms och Mail och då är de inte ens födda ännu.
Vi har sagt det till alla att det i förhållande till antalet intressenter vi kommer kunna erbjuda en av valparna och många kommer bli besvikna men vi tror att alla är införstådda med det. Den första tikvalpen  ( om det nu blir nån tik 😬) är garanterat bortlovad till att stanna hos mamma Svea ❤️. 
Vi prioriterar de som erbjuder valpen mycket sällskap och aktivering och helst målmedveten träning med sikte på tävling i framtiden. Detta för att vi tror träningen blir mer fokuserad om man har tävling som mål och att vi själva alltid tränat och tävlat våra hundar och blir så tacksamma när våra valpköpare tränar tillsammans med sina hundar. 
Svea mår utmärkt men det blir bara lite mat åt gången , valparna ger inte så mycket plats över för mat 🐶

RSS 2.0