Stamtavlorna har kommit nu !

våra små troll mår prima och växer för varje dag. Så näpna när de är uppe och lär sig gå, vingligt och ostadigt sen ramlar de och så börjar de om igen.
våra valpar får ortsnamn i Wales då de härstammar därifrån.
här är pojknamnen: alla med Yellows guest in först 
Llandrillo
Rhymney
Tenby
Tregaron
och tikarna heter:
Risca
Rhosesmor
Deeside
Begelly
 
på söndag blir de tre veckor gamla och de första familjerna som redan är lovade varsin valp börjar komma på söndag.  Kisstidningar mottages tacksamt 🤗

VALPARNA 2 VECKOR GAMLA!

Idag har vi haft veckovägningen och veckans kloklippning. De är lite småvilda för att vara så små men de vänjer sig och det blir bättre och bättre för varje vecka. De ökar fint i vikt och är så nöjda. Mamma Juni går dit och matar dem och pysslar med dem och sen sover de nöjda och mätta och Juni kan då lägga sig på annan plats tills hon tycker det är dax igen för matning och ompyssling.

Vår äldsta welshtik Vinna har byteshandel. hon kommer med en tom matskål och får en gobit i utbyte. Sen kommer hon med alla skålarna en efter en. Hon är mer eller mindre självlärd dvs hon övertog uppdraget efter vår ena golden som hade ensamrätten på denna byteshandel. När hon dog tog Vinna bara över och gjorde på samma sätt som Olivia gjort. Vi har aldrig tränat eller uppmanat Vinna utan hon har helt tänkt själv när hon sett hur Olivia gjorde. De är riktigt smarta welsharna!

 
 
 
 

Lyssna titta och ni kommer att le 😍

Nu har  av valparna börjat öppna ögonen och de flesta har helt slutat krypa utan tar sig fram på darrande ben. De äter på och är då nöjda medan Juni är en perfekt mamma åt sina småttingar. 

Här är en film som iallafall fall jag kan kika på om och om igen fast jag gör det i verkligheten förstås . Lyssna på hur det låter, kan inte annat än le😍
 
Bara att inse att jag inte är så himla teknisk så nu har jag försökt få in filmen här men lyckas tyvärr inte 😬 men den finns upplagd på min fb och jag har öppet konto där 😉
 

1 vecka gamla ❤️

 
Nu har det redan gått en vecka och allt är jättebra med dem och mamma Juni. De äter och sover och verkar inte ha något att klaga på 😉 vi sover i rummet intill så vi vaknar direkt om någon valp är missnöjd vilket tydligt hörs i så fall även fast de är så små så kan de låta riktigt ordentligt om de hamnat för långt från sina syskon i valplådan. 
Spaniel o retrieverklubbens klubbtidning Apportören kommer ha en artikel som ett uppfödartips om vår valplåda som är en barnpool vilket vi är så nöjda med. Vi har haft i trä och spånskiva tidigare vilket nog fortfarande är vanligast men denna barnpool är mycket smidigare med mjuka kanter och väggar , lätt att rengöra och tar minimalt med plats när man tömt ut luften så vi tipsar gärna våra uppfödarkollegor om detta.
Juni kryper ibland in under Jennifers säng då det är svalt att ligga där emellanåt. Problemet är att hon inte lyckas krypa ut igen utan ligger och piper och gnyr tills vi kommer upp och lyfter sängen lite så att hon kan ta sig ut. Welshar är ju smarta hundar men hm.... att hon inte lärt sig än att hon faktiskt inte kan ta sig ut.Vi är dock noga med att stänga dörren till Jennifers rum då vi inte är hemma så det inte händer då att hon fastnar när hon ska in till valparna.
idag är det premiär för valparna ska få sina klor klippta för första gången vilket de kommer bli vana vid innan valpköparna får göra det själva en gång i veckan vilket vi själva gör varje söndag. Det är sån förmån att vara uppfödare och få följa småttingarna så här varje dag man ler hela tiden när man tittar på dem. De har olika teckningar allihopa så ingen är den andra lik på det viset i alla fall . From nästa helg ska vi ta hem ett par familjer som var bestämt de skulle komma innan hon valpade men så tjuvstartade hon ju så vi fick ställa in. De får träffa mamma Juni de andra hundarna och oss men ingen direkt valp då de är för små då. 

Junis valpar

 
 
I dag skulle Juni valpat men valparna var så nyfikna på vad som fanns utanför mammas mage så de tjuvstartade lite och bestämde sig redan i söndags att det var dax att födas. Juni är så lättvalpad så allt gick som på räls. Hon hade låtit oss sova hela natten utan att vara nämnvärt orolig som en del blivande hundmamman faktiskt kan vara ibland. Hon andades lite tyngre bara men det var förstås trångt i magen med inte mindre än 8 valpar !  Klockan 9 i söndags morse kom den första valpen, en tik 😍🐶 sammanlagt har hon nu 4 tikvalpar och 4 hanvalpar. Vi njuter av de små och de verkar så trygga och nöjda.  Det som är svårt nu är att fördela valparna. Alla uppfyller grundkraven men vi ser gärna att några av valparna får komma till ägare som gärna tävlar lite då welsharna är aktiva och har man det intresset kommer man att träna ordentligt. Och blir det några valpar som ser lovande ut vill vi gärna att de visas på utställning oxå. Inte alla valparna förstås men några av dem förstås vore kul att få ut.